Himalajska roza so ili morska rafinisana?

roza himalajska so

Kako se proizvodi bela kuhinjska so?

Pre svega ćemo obratiti pažnju na to kako se proizvodi bela kuhinjska so, koju najčešće možemo videti na rafovima u našim prodavnicama.
Citiraćemo odgovor dr. Valtera Fajta na to pitanje:

„Kad kupite so, tu so je izdvojila industrija. Kad je na početku u njoj bilo 84 minerala, jednoj industriji je bio potreban kobalt, drugoj mangan, a za katalitičke procese drugoj je potreban magnezijum, tako da su potpuno rafinisali vašu so i ništa od minerala nije ostalo. I onda vam prodaju ono što ne bi mogli nigde drugde da prodaju, samo natrijum-hlorid. Samo dva elementa!

Morska so ima 84 elementa u sebi, a oni vam prodaju samo 2. Kad bi mogli, oni bi je još rafinisali i prodali vam posebno natrijum i posebno hlorid. Ali, ako bi vam prodali natrijum, onda bi jedući njega eksplodirali. Ako bismo jeli samo hlorid, onda bismo odmah pali mrtvi. Tako da nam prodaju ta dva zajedno. I onda ih malo uznemirava savest i zato ovu so malo jodiraju. I oni kažu: “Evo, ima tri elementa”.

To je strašno patetično! Uzmite pravu prirodnu nerafinisanu morsku so (ukoliko je uopšte možete naći): 84 elementa. Ona vam neće izazvati visok krvni pritisak. Probajte. Stavite morsku so na vaš jezik i gledajte kolko dugo možete da izdržite. A onda stavite čist natrijum-hlorid (kuhinjsku so) i probajte da vidite koliko će dugo trebati da vas tako opeče da više ne možete da izdržite”.

Da li je onda kuhinjska so štetna po zdravlje?

Kuhinjska so je štetna po zdravlje, jer sadrži i hlor koji je otrovan. So je jedan od glavnih uzroka za povišeni krvni pritisak. Mnoge osobe sa visokim krvnim pritiskom mogle bi normalizovati to stanje samo kad bi smanjile unos soli. Veliki unos soli može izazvati gojaznost – so nema kalorija, ali utiče na povećan kalorijski unos u vidu zaslađenih pića posle konzumiranja slane hrane, jer od previše soli praktično dehidriramo. Moždani udar, neretka kobna posledica visokog krvnog pritisaka, čest je uzrok smrti.

Ljudi osetljivi na so zadržavaju je u svom telu što uzrokuje oticanje. Tkivo otiče, vene se sužavaju i dolazi do povećanja krvnog pritiska. Smanjenje unosa soli omogućuje telu izlučivanje viška vode. So može dovesti do srčanih problema, povezano je sa masnoćom u krvi i zakrčenjem arterija. So uništava vitamine i enzime u organizmu. Ljubitelje soli češće muče glad i žeđ.

Od prevelikih količina soli u organizmu i bubrezi su u problemu, jer moraju da izlučuju tu so, a nisu u mogućnosti da do kraja obave taj posao zbog čega se ona taloži po telu i onda vremenom dovodi do zdravstvenih tegoba. So se taloži u telu kao i drugi otrovi, zbog čega je organizam skloniji bolestima.

Sad kada imamo informacije o tome kako se bela kuhinjska so proizvodi i koliko je ona zapravo štetna verovatno se pitate koja je adekvatna zamena toj soli?

Himalajska roza so.

Zovu je još i “belo zlato”, jer se smatra za najčistiju na svetu. Himalajska so je roze boje i u obliku je kristala. Pomaže u regulisanju i snižavanju krvnog pritiska i šećera u krvi, ima blagotvorno dejstvo na nervni sistem… Pozitivne strane himalajske soli su neprocenjive, ali je ipak treba minimalno unositi u organizam, isto kao i ostale vrste soli!

Roza Himalajska So

Da li himalajska so sadrži više elemenata od komercijalne bele rafinisane soli?

Himalajska roza so sadrži 84 prirodna elementa i minerala koji su od vitalnog značaja za naše zdravlje, uključujući magnezijum, kalijum, kalcijum hlorid, fosfor, gvožđe. Roze boja soli je rezultat male količine oksida gvožđa (rđe). Cink, selen, jod i bakar su prisutni u tragovima. Uopšteno govoreći, himalajska so se smatra zdravom jer se ne dodaju nikakve hemikalije ili aditivi za njega jer je prirodna supstanca.

Odluka je pala!

Sada kada raspolažemo pravim informacijama jasno je da imamo zdraviju alternativu koja je danas pristupačna svima. Iz tog razloga u nekim od naših proizvoda možete pronaći isključivo himalajsku rozu so kao dodatak i to u veoma malim količinama jer mi pazimo na vaše i naše zdravlje, a ne rafinisanu kuhinjsku so.
Sve naše proizvode možete pogledati na OVOM linku.

Izvor informacija:
Zorana Djukanovic WordPress

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *